Star Wars: Ewok III - Era Imperium

Gra PBF w świecie Star Wars, rozgrywająca się w czasach Młodego Imperium.

#151 2010-04-26 18:37:10

Nash

Padawan

8466324

Re: Inne Lokacje

-Cokolwiek zadecydujesz mistrzu, podporządkuję się Twojej decyzji. -powiedział i ponownie spojrzał przed siebie. -Wiedz, że możesz na mnie polegać. Moim celem było Was odnaleźć i teraz kiedy już to uczyniłem jestem do usług. -dodał i uśmiechnął się delikatnie. Cóż troszeczkę martwił się tym, że być może Windu jeszcze nie ufa mu na tyle by powierzyć mu jakieś ważniejsze zadanie, ale rozumiał to. W końcu był zapewne mniej doświadczonym Jedi niż wspomniani przez niego Taken i Hakon, ale mimo wszystko starał się jak tylko mógł. -Wiedz mistrzu, że masz mnie po swojej stronie... -powiedział przerywając i dalej kroczył za mistrzem.

Aktualnie przebywa na: Tajemniczy statek.

#152 2010-04-26 18:47:15

Moc

Admin - MG

7624051

*Mace ostatnio nie darzył bezgranicznym zaufaniem wiele osób, a wszystko to przez zdradę nie tyle Palpatina, co Skywalkera, który to odciął mu ramie podczas ostatecznego starcia. Odcisnęło to pewne piętno na mistrzu Windu, pożądane czy też nie, ale w starał się z tym jakoś walczyć. Poza tym tak na prawdę to nie orientował się jaki jest poziom przeszkolenia Nasha, bo mimo iż był przywódcą Rady, to nie miał bezpośrednich informacji o każdym nowym rycerzu. Więc to była też kwestia bezpieczeństwa samego młodego Jedi* Cieszą mnie twoje słowa... ale porozmawiajmy jeszcze o obecnej sytuacji. Mimo, że jesteśmy sojusznikami, to na tym statku rządzi Generał, więc staraj mu się nie wchodzić w drogę. Póki co otrzymaliśmy od niego pomoc praktycznie za darmo, a uciekinierzy z naszej poprzedniej enklawy są teraz zdani na jego łaskę, chociaż nie są więźniami tylko gośćmi

#153 2010-04-26 19:02:29

Nash

Padawan

8466324

-Szczerze wszystko to dziwnie mi wygląda. Może i się zmienił, ale wybacz że jeszcze mu nie ufam. Ostatnio kiedy o nim słyszałem był inną, zupełnie inną personą i minie trochę czasu nim uzyska moje zaufanie. Ty również nie powinieneś bezgranicznie mu ufać. To że dał schronienie, nie wyklucza podstępu. -mówił. -Może to co mówię jest przesadzone, ale ostatnie wydarzenie sprawiły, że bardzo ciężko komuś zaufać, a tym bardziej jeśli ten ktoś był niegdyś Twoim wrogiem. -dodał. Grievous był postrachem i tego nie można mu zaprzeczyć. -Powinniśmy być bardzo ostrożni. -dodał.

#154 2010-04-26 19:12:30

Moc

Admin - MG

7624051

*Mace znowu spojrzał na Nasha a w jego oczach widać było coś na kształt pouczenia czy nagany wzrokowej* Czy na prawdę myślisz, że ufam Grievousowi bezgranicznie? On nam nie ufa, my jemu, ale jesteśmy sojusznikami i póki co on nie zdradził nas, a my nie zamierzamy zdradzić jego. To nie znaczy jednak, ze wzajemnie się nie obserwujemy i nie kalkulujemy... *Mistrz Windu nie urodził się wczoraj, nie był naiwny ani głupi. Wiedział jak wygląda ta sprawa i sam osobiście nie przywykł do tego, za dużo wzajemnych uraz było, ale potrafił to przezwyciężyć, podobnie jak i Generał. Póki ich sojusz funkcjonuje i póki mają wspólnego wroga, będą się tolerować.
Szli powoli korytarzem oddalając się od hangarów gdy nagle z załomu korytarzy wyłonił się podniszczony droid, co wywołało tylko zmarszczenie czoła u Mace'a. Nie lubił tego robota, ale ta kupa złomu to chodzący zabytek oraz skarbnica wiedzy o dawnych czasach, chociaż nieco przyblokowana. A droid również ich zauważył i zatrzymał się przed tą dwójką. I wtedy padły słowa, które ostatecznie przypieczętowały to, kim on był* Stwierdzenie: O witaj wielki, czarny i łysy worze mięcha, zwany też nadętym dżedajem! Gdzie znajdę generała? *Kącik ust Mace'a wygiął się lekko w ironicznym uśmieszku. Na prawdę, gdyby nie fakt swojej historycznej doniosłości, to by za takie coś został zezłomowany* HK... Generał odbywa właśnie jakąś naradę ze swoim asystentem i zapewne nie chce by mu przeszkadzało. A sam powinieneś doprowadzić się do porządku... bo wyglądasz jak... Złomek? *To była lekka złośliwość w stosunku do droida, za którym mało kto przepadał na tym okręcie*

#155 2010-04-26 19:58:20

Nash

Padawan

8466324

Nie miał zamiaru pouczać Windu, po prostu mówił co myśl na ten temat. Robot nie zrobił na nim wrażenia, zwłaszcza iż wyglądał jak złom. Nie znał jego, ani jego historii. Uśmiechnął się tylko lekko na to jak Windu powiedział na niego Złomek.

#156 2010-04-26 20:26:23

Moc

Admin - MG

7624051

Stwierdzenie: Mam ważną sprawę dla Generała. Z drogi dżedaj... *Zakomunikował i po prostu sobie poszedł. Wyglądał jakby przeszedł jakąś ciężką bitwę, zwłaszcza, że jedno ramię wisiało na prowizorycznych nitach i ledwo reagowało na bodźce. Ale to już nie było sprawą Mace'a* Ehh... durny droid. Chodź, trzeba znaleźć ci jakąś tymczasowa kwaterę... później porozmawiam z Generałem *Cóż, wszystkie decyzje trzeba jednak przedkładać Grievousowi do zatwierdzenia*

#157 2010-04-26 20:39:02

Nash

Padawan

8466324

Nash odsunął się z drogi droidowi i pociągnął za nim wzrokiem z nieco zdziwionym wyrazem twarzy. Taki złom, chodzący po statku i jeszcze w dziwny sposób i wprawdzie mało przyjazny zwracający się do innych. Jakby miał własną świadomość i wyrobiony charakter.
-Kwaterę? Mam tylko nadzieję tylko, że nie na tym statku? Prawda mistrzu? -powiedział. Nie lubił przebywać na takich dużych statkach zbyt długo, a już nie na takich gdzie witają go przesłuchaniem. Nie lubił przebywać w przestrzeni, a o nadprzestrzeni nie wspominając. Do tego przebywanie na jednym statku z Grievousem nie nastawiało go optymistycznie. Wolał raczej stopniowe przyzwyczajanie się do nowych rzeczy. -A tak właściwie cóż to był za droid? -zapytał.

#158 2010-04-26 20:46:00

Moc

Admin - MG

7624051

*Mace odprowadził wzrokiem droida po czym znowu przeniósł wzrok na Nasha. Przyglądał mu się badawczo, jakby chciał przejrzeć jego umysł i duszę, wyczuć myśli i odczucia. ale to było tylko przelotne wrażenie, bowiem po chwili wzrok znowu miał spokojny i stonowany* Innych kwater nie posiadamy. Jedynie reszta Zakonu wraz z mistrzem Yodą znajduje się nad orbitą Hypori i z tego co wiem, to nasz Wielki Mistrz ogrywa wszystkich w dejarika... *Jak zwykle z resztą, bo z pewnością zielony mistrz wykorzystywał do gry swoje zdolności Jedi. Poza tym, był dobrym strategiem, co pokazał również podczas Wojny i gdyby nie interwencje Kanclerza, któremu zależało na jak największym froncie, to szybciej wygraliby wojnę* Ten droid? To jest chodząca zagadka... według niego samego jak i techników ma on 4000 lat i należał do dawnego Mrocznego Lorda Sith Dartha Revana... ile w tym prawdy? Nikt nie wie...

#159 2010-04-26 20:57:24

Nash

Padawan

8466324

Nash uśmiechnął się kiedy Windu opowiadał o mistrzu Yodzie i grze w dejarika. W gruncie rzeczy ten mały niepozorny zielony ludek był niesamowitą osobą. Kiedy mógł to żartował. Poznał go jako dziecko i znał Yodę właśnie z tej zabawnej strony. Kiedy usłyszał to co Windu mówi o droidzie przystanął na chwilę i wybałuszył oczy.
-Revana? Tego Revana? Marnotrawnego Jedi, który przeszedł na ciemną stronę Mocy, po czym powrócił jako bohater, który ocalił Republikę przed Malakiem i Sith? Słyszałem, że zaraz po tym gdzieś wybył, wiadomo co się z nim działo? -zapytał. Nash bardzo lubił kiedy ktoś opowiadał o Revanie. Miał nadzieję, że mistrz Windu wie coś więcej na ten temat. W końcu był jednym z filarów Zakonu.

#160 2010-04-26 21:17:04

Moc

Admin - MG

7624051

*Mace westchnął słysząc kolejny potok pytań. Coś mu mówiło ,że z tym Jedi mogą być problemy, bo lubił dużo mówić i nic nie wskazywało na to, że potrafił utrzymać swój język za zębami, chociaż nie chodziło tutaj co prawda o tajemnice Zakonu. Głównie o cięty język* Prawdopodobnie, ale mamy na to tylko słowo pyskatego droida oraz fakt, że powstał akurat w tym samym okresie. *Mace znał ogólną historię Zakonu, ale nie wnikał w takie szczegóły jak biografia Revana. Nie był on aż tak ważną osobą z punktu widzenia filozofii Jedi, choć należał do szczególnie uzdolnionych rycerzy. Jesli by Nash chciał się dowiedzieć czegoś więcej, to by musiał odnaleźć kronikarza Jedi bądź też zasięgnąć się rady holocronu i jego strażnika, a najbliższe takie urządzenie posiadał właśnie Mace i to z tego samego okresu*

#161 2010-04-26 21:31:19

Nash

Padawan

8466324

-Rozumiem, maszyna może nie być jednak wiarygodnym źródłem informacji, tym bardziej iż jest tak stara i już dawno po okresie gwarancji... -powiedział uśmiechając się lekko. Było jednak coś co lubił w tym droidzie mimo iż widział go tylko chwilę.  -Wybacz mistrzu, że tak wypytuję Cię o Revana. Możemy jego sprawę odłożyć na później, w końcu nie on jest teraz najważniejszy. -powiedział. -To co z tą kwaterą? -zapytał z uśmiechem. Sprawiał wrażenie jakby bardzo lubił Windu. A może to dlatego, że po prostu cieszy się iż widzi i wie o tym, że przeżyli jeszcze inni Jedi? Mace miał opinie twardego Jedi, a jednak chłopak bardzo go lubił. Mogło się wydawać, że brak mu ogłady, jest roztrzepany jednakże darzył mistrza wielkim szacunkiem. Jego zachowanie było spowodowane tym, że wolał być bardziej przyjacielem niż podwładnym czy czyimś przełożonym, choć kiedy trzeba było to znał swoje miejsce w szeregu. -Mam nadzieję, że szybko przyzwyczaję się do tych warunków... -powiedział.

#162 2010-04-27 16:01:46

Gen. Qymaen

Rebeliant

*nagle spokojną rozmowę dwóch jedi, jak i wszystkie spokojne rozmowy przerwał dźwięk głośnika przemawiający głosem jednego  z pracowników mostka kapitańskiego* uwaga, pomarańczowy alarm! Wszystkie loty zostają odwołane. Personel proszony jest o rozpoczęcie procedury alarmowej 7. Uwaga: Mistrz Mace Windu oraz droid HK 47 są proszeni o niezwłoczne stawienie się na mostku okrętu, powtarzam… *głos powtórzył komunikat* personel cywilny i rezydenci proszeni są o zabezpieczenie mienia i pozostanie w swoich kajutach

#163 2010-04-27 16:04:21

Moc

Admin - MG

7624051

*Mace miał właśnie odpowiedzieć młodemu Jedi, gdy rozległ się komunikat. Po raz pierwszy w czasie jego wizyty na tym okręcie został ogłoszony podobny. Cóż, jeśli ogłaszają go tak powszechnie, to nie należy zwlekać* Wybacz... obowiązki wzywają *Uśmiechnął się kącikiem ust po czym zawrócił i szybkim krokiem ruszył w kierunku mostka. Ciekawiło go, jakaż też sytuacja sprawiła, że wzywano go tak oficjalnie?*

#164 2010-04-27 16:08:25

Nash

Padawan

8466324

//No i zonk, myślałem, że Windu nie odpisze. W takim razie ruszam do hangaru//

Ostatnio edytowany przez Nash (2010-04-27 16:11:03)

#165 2010-04-27 16:10:31

Moc

Admin - MG

7624051

Hmm... udaj się do Hangaru, tam przebywa Taken. On również musi poczekać z powodu alarmu i jego misja stoi pod znakiem zapytania *Niestety wyglądało to na naradę wojenną i Windu wolałby sam porozmawiać z generałem bez świadków. Po prostu nie chciał być rozpraszany a poza tym Nash nie był wprowadzony w ich sprawy, więc by się nie przydał za bardzo. A tak dotrzyma towarzystwa kel dorowi*

PBF Guild

Stopka forum

RSS