Star Wars: Ewok III - Era Imperium

Gra PBF w świecie Star Wars, rozgrywająca się w czasach Młodego Imperium.

#1 2011-11-24 19:00:46

Huudo

Najemnik

Ulica Spelun

Ulica raczej z tych gorszych, po przebudzeniu po libacji z Seco Huudo obudził się tu no i jak sam sobie obiecał ma zamiar wynieść się z tej jebanej planety. Kac nie dał rady ze stężeniem alkoholu więc Huudo czuje się całkiem nieźle, nie bardzo wiedząc gdzie jest, obrał kierunek który, wydawał mu się najodpowiedniejszy.

#2 2011-11-24 19:07:00

Secorsha

Admin - MG

9139520

Re: Ulica Spelun

*Rzeczywiście ulica godna Huuda tu była, co drzwi to melina, a rozanieleni klienci z uśmiechem ostatecznego spełnienia leżeli zarzygani na chodnikach. A że Huudowi jak wiadomo ich opary nie przeszkadzają, szedł sobie tędy jak pan.
Był tu tez ktoś, kto takiego „pana” właśnie oczekiwał. A może nawet tego konkretnego. Szedł środkiem, choć był zakapturzony i w płaszczu, to każdy zauważy, ze ukrywać to on się nie umie – szedł byle tylko w rzygi nie wdepnąć, dziwki omijał łukiem…*
Panie… E, ty! *szeptał za Huudem, starając się go dogonić, ale kroczki drobił jakoś tak… dziwnie* …ty, duros, zaczekaj!

Uprasza się o nie zawracanie dupy Secorshy na gg podczas sesji. Dziękuje.
Jeśli mam jakieś zaległości względem kogo.s - upominać sie na gg

#3 2011-11-24 19:11:44

Huudo

Najemnik

Huudo nie lubił takich zaczepek, w swoich oczach był on szlachetnym wojownikiem co się jak wiadomo mijało z celem, szczególnie pierwszy człon, dlatego czekał aż zakapturzona postać użyje magicznego słowa. Znając dobrze środowiska menelskie wiedział że jeśli to ktoś kto mu się tak naprawdę nie przyda na pewno nie poprosi o przystanięcie. Będąc w dobrym humorze zwolnił ale ciągle szedł szybciej od postaci bo w końcu należy mu się to zaklęcie.

#4 2011-11-24 19:15:52

Secorsha

Admin - MG

9139520

*Przez sam fakt, ze facet nie wiedział, co powiedzieć, jak powiedzieć, i w ogóle jak chodzić tutaj, można było wnioskować, ze raczej nie tutejszy, tzn nie z tej dzielnicy, wiec padały dalej: hej stój, hej czekaj, coś tak jeszcze, i w końcu wykończony tymi próbami wyksztusił wreszcie*
No proszę, zatrzymaj się!

#5 2011-11-24 19:19:48

Huudo

Najemnik

Huudo słysząc magiczne słowo momentalnie się zatrzymał, po czym zwrócił się do postaci
*O dopiero pana zauważyłem, ma pan do mnie jakiś interes, może omówimy to przy kieliszku o ta kantyna wygląda na całkiem przystępną dla ludzi pańskiego pokroju*
Mówiąc to Duros wskazał pierwszą lepszą spelunę nawet nie patrząc na szyld "Męski burdel: Zwieracz"*

#6 2011-11-24 19:24:17

Secorsha

Admin - MG

9139520

*Chłopina zatrzymał się,a  wyzierające spod kaptura szkarłatne oczy z poziomą pofalowaną linią zamiast źrenic spojrzały trwożnie na szyld*
Em… przykro mi, ja nie preferuję… gdyby pan był łaskaw się zgodzić – zapraszam do swojego apartamentu. Też mamy dobrą gorzałkę *I tak ukradkiem rozchylił połę płaszcza by pokazać Huudowi etykietkę butelki z czarnego szkła. Geonosjański krupnik, ta wódka musiała kosztować z 70 kredytów za 0,7! nie to co korrelianska za 19.99*
Bo mam do pana sprawę… lepiej, żeby nikt nie słyszał, a  tam taki gwar…

#7 2011-11-24 19:26:58

Huudo

Najemnik

*O widzę że pan ma dla mnie coś co mnie interesuje, oczywiście że z panem pójdę.*
Po czy Huudo udał się za postacią do jego lokum

#8 2011-11-24 19:43:19

Secorsha

Admin - MG

9139520

*Trza znać odpowiedni kod. nemoidianin, bo już nie ulegało wątpliwości kim jest – ale „klasę” ma – ruszył przodem, w  ogóle nie myśląc o tym, ze typy pokroju Huuda mogłyby mu teraz wbić wibronóż miedzy łopatki, zabrać flaszkę, portfel i zapomnieć się na pare dni. Ale jak to nemoidianin – liczył na chciwość łowcy. Zechce zarobić więcej. Facet skręcił w boczną uliczkę i udał się do zawieszonego nieopodal niewielkiego frachtowca, kolo którego kręcił się jakiś dziwny, nierównomierny cień, bowiem było to miejsce poza światłem latarni*
Spokojnie, nie skrzywdzi *uprzedził, kiedy to coś mijali. Była to droideka. Nie, nie ta sama co ma Secorsha. Po prostu zabezpieczenie by żadna hołota nie podeszłą obszczywać statku. I przy okazji próbować go ukraść i przeszkadzać w negocjacjach*
Proszę *zaprosił Huuda. Mały stateczek, kierunek ładownia, a  tam: przepych, ze Job twój mać, żyrandol z prawdziwymi świecami, boazeria ze złotymi lamówkami, dywan z nerwie wełny, podłoga jak mogiła senatora, stoliczek o nóżkach z pozłacanych rogów młodych banth i jeszcze duzo rzeczy których chamskie oko Huuda nigdy nie widziało. No i – jakieś dwa, bardzo dziwne humanoidalne droidy, uzbrojone w karabiny, i droidy i karabiny lśniące tak, by nie zaniżać poziomu w tej „komnacie”*

#9 2011-11-24 19:51:58

Huudo

Najemnik

To że dookoła panował przepych nie speszyło Huuda, po prostu usiadł w jakimś wygodnym fotelu i czekał aż rozmówca poleje i poda temat do rozmowy. Widząc że ten jakoś źle się czuje w jego obecności postanowił przejąć inicjatywę, oczywiście zauważył że ten jest przedstawicielem znienawidzonej rasy ale postanowił to zignorować lecz jeśli okaże się że była to strata czasu dojedzie kutasa.
*No to mieliśmy o czymś pogadać, polewaj i nawijaj, mam nadzieję że masz dla mnie robotę bo ostatnio się kurewsko nudzę*

#10 2011-11-24 19:59:04

Secorsha

Admin - MG

9139520

*I tak Huuda zaproszono na salony i zachęcono by usadził swoją szlachetną rzyć w fotelu. Flaszkę którą przyniósł, podal durosowi, bo polane zostało wino. Przez droida – lokaja. Facet zrzucił płaszcz. Tak, nie pozostawiało złudzeń, nemoidianin, niski, gruby, niewyględny*
Tak, szczerze mówiąc szukałem tu odpowiedniego łowcy od trzech dni, i już prawie zwątpiłem. Ty wydajesz się być… no właściwie to jedyny zdatny do rozmowy na ten temat. Pytanie tylko jak daleko zechcesz się posunać…

#11 2011-11-24 20:13:08

Huudo

Najemnik

*Proste warunki, nie daje dupy, nie gwałcę, nie zabijam dzieci, nie idę na odwyk, nie poślubię twojej brzydkiej córki, nie zabiję Imperatora, resztę najprawdopodobniej zrobię*
Po tych słowach Huudo z wdzięcznością przyjął cenny podarek, schwał w płaszcz i zaczął pić wino
*Zamieniam się w słuch*

#12 2011-11-24 20:23:14

Secorsha

Admin - MG

9139520

*Wino było drogie, wiec mogło Huudowi nie bardzo smakować. Ale na szczęście nie słodkie.
Nemoidianin sięgnął do kieszeni i wyjąwszy mały emiter obrazów, rzucił go durosowi by ten sobie odpalił, a  kiedy to zrobi, ujrzy twarz nemoidianina, bardzo podobnego do tego co tu siedzi, ale starszego o pokolenie*
Musisz zabić mojego ojca. Reginiusz Assto. Udziałowiec i radny cochrelu… *Zleceniodawca wymownie zawiesił głos, a wiec to nie wszystko…*

#13 2011-11-24 20:34:25

Huudo

Najemnik

Huudo popatrzył na niego, przypomniał sobie rozmowę z poprzedniego wieczoru, lecz to była jego praca.
*Muszę znać parę szczegółów, po pierwsze: Dlaczego?, po drugie: Ile mi zapłacisz? i po trzecie: Reszta informacji, to jest ochrono, gdzie, kiedy jeśli sam mam się tego dowiedzieć cena wzrasta o 50%*
Po czym dopił wino które, pomimo ceny mu smakowało i czekał na odpowiedź Neimoidianina

#14 2011-11-24 20:40:10

Secorsha

Admin - MG

9139520

Podam ci dodatkowe informacje, bez nich nawet nie wylądował byś na Hypori. Ale to nie wszystko. Nie chodzi tylko o zabicie ojca. Wszystko musi wyglądać… *Nemoidianym splótł ze sobą palce i oparłszy łokcie o stolik nachylił się do durosa* …na samobójstwo ojca. Przed śmiercią musi podpisać pewien dokument, dzięki któremu jego firma zostanie po jego śmierci przekazana mnie… no to już wiesz, dlaczego. Place pięć tysięcy teraz i 25 po wykonaniu zadania.

#15 2011-11-24 20:44:37

Huudo

Najemnik

Huudo zobaczył możliwość zarobku więc brnął dalej.
*Hmmm cena wydaje się być uczciwa ale zanim ubijemy targu muszę znać te dodatkowe informacje, no i jeszcze pozostaje jedno pytanie. Robisz to tylko dla kasy czy dla Imperium? Bo wiesz ja mam z nimi małe zatargi. Aha a co z jego posadą w Corchelu bo widzisz ta firma pomaga finansowo mi i moim kumplom*
Duros pomyślał że takie przedstawienie sprawy pozwoli mu wyjąć więcej kasy, oczywiście jego słowa były kłamstwem ale co ten pedał mógł o tym wiedzieć

PBF Guild

Stopka forum

RSS