Star Wars: Ewok III - Era Imperium

Gra PBF w świecie Star Wars, rozgrywająca się w czasach Młodego Imperium.

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Gry

#31 2012-04-24 17:35:41

Throul

Artysta

5022755

Re: Lochy imperialne

- No dobra. Jak chcecie. Ale nie gwarantuję powodzenia. Na dany znak uderz kolbą pistoletu w ścianę i wal w nią tak, jakby od tego zależeć miało wtargnięcie do pomieszczenia.
Poinstruował dowódcę.
- Tyle chyba możesz zrobić?
Powoli wymacał na komunikatorze klawiaturę. Osyrożnie wpisał kod aktywacyjny. Zapaliła się zielona dioda.
- Czy zielona dioda się pali?

#32 2012-04-24 17:39:13

Secorsha

Admin - MG

9139520

*Dowódca westchnął, no ale niby audio z reguły w komunikatorach łapie więcej niż wizja, więc uzasadnione, a  i łatwo zrealizować, chociaż i tak przewalił z  zażenowaniem oczyskami, choć T’kul tego nie zobaczy*
No dobrze, ty będziesz walił *wskazał na drugiego klona*
Tak, pali się

Uprasza się o nie zawracanie dupy Secorshy na gg podczas sesji. Dziękuje.
Jeśli mam jakieś zaległości względem kogo.s - upominać sie na gg

#33 2012-04-24 18:15:56

Throul

Artysta

5022755

- No to zaczynamy przedstawienie.
Stwierdzł robiąc serię szybkich wdechów by jego oddech i puls przyspieszył. Wszystko musiało być tip top by ci kretyni Jedi dali się nabrać.
- T'kul wzywa Jedi! Tkul wzywa Jedi! Odezwijcie się! Potrzebuję pilnej pomocy!
W jego głosie było tyle dramatyzmu i cierpienia, że tylko ktoś bez serca by się nie wzruszył.
- Zostałem Pojmany przez sitha. Wraz ze mną jest szesnastu jedi oraz kobiety z dziećmi. Widziałem jak je torturują do czasu jak nie wzięli się za mnie. Wraz z towarzyszami zabiliśmy strażników, ale kolejni nas ścigają.
Tak by kamera tego nie uchwyciła dał znak klonowi by stukał i zaczął krzyczeć udając pościg.
- Potrzebujemy natychmiastowej pomocy. Znajdujemy się na statku w niezamieszkalym systemie Lustu, niedaleko Hok. Liczymy na was.
Skończył nadawanie i wyłączył komunikator.

#34 2012-04-24 18:23:33

Secorsha

Admin - MG

9139520

*Klon zaczął walić, a jak wiadomo klony maja przyłożenie. Nie musiał krzyczeć, zaraz zaczęli krzyczeć ci zza sciany, wiec klon uchylił drzwi, kazal im się zamknąć i dalej walił – mocno, głośno, acz bez entuzjazmu. K77 sięgnął do hełmu i ujął się kciukiem i palcem wskazującym tuz nad wizjerem i pokręcił głową. Dowódca prychnął, patrząc na niego nad T’kulem*

#35 2012-04-24 18:27:47

Moc

Admin - MG

7624051

Wszystko ładnie pięknie odegrane, jednak pojawił się pewien problem, otóż próba nawiązania połączenia z siecią komunikacyjną Jedi spełzła na niczym. Owszem, pojawił się komunikat informujący o nawiązywaniu połączenia i o weryfikowaniu danych, ale potem wszystko przerwało i cisza. Kilka sekund później nadeszła taka oto wiadomość tekstowa

Podany kod autoryzacyjny został unieważniony. Proszę podać aktualny kod lub skontaktować się z wyższym oficerem łączności w celu zweryfikowania danych.

T'kul odchodząc w sposób widowiskowy z Zakonu generalnie spalił za sobą mosty, został kompletnie odcięty od reszty Jedi i jedynym sposobem połączenia z nimi było pośrednictwo Przymierza.

#36 2012-04-24 18:42:43

Throul

Artysta

5022755

Nic się nie srało. Nie było odpowiedzi. Tekstu T'kul zobaczyć nie mógł. Pokazał więc komunikator w kierunku, gdzie jak sądził znajdował się dowódca.
- Jakiś komunikat?
Spytał lekko zaniepokojony ową ciszą w eterze.

#37 2012-04-24 18:45:53

Secorsha

Admin - MG

9139520

Podany kod autoryzacyjny został unieważniony. Proszę podać aktualny kod lub skontaktować się z wyższym oficerem łączności w celu zweryfikowania danych.
*Przeczytal na głos dowódca* Jeszcze raz – polącz i kontaktuj się z tym oficerem. W koncu są twoją jedyną nadzieją, czyż nie?

#38 2012-04-24 18:56:32

Throul

Artysta

5022755

- Ni tylko moją.
Odparł uszczypliwie i celnie, bo zmarnować taką okazję na zniszczenie Jedi byłoby kretyństwem. Teraz mógł zrobić tylko jedno. Zadzwonić do przymierza co tesz uczynił przygotowując nagraną na całe szczęście wiafomość. Nie trzeba będzie drugi raz powtarzać tego cyrku. Gdyby ktoś odebrał T'kul jednym przyciskiem wyśle wiadomość.

#39 2012-04-24 19:02:49

Moc

Admin - MG

7624051

Połączenie nawiązano i jeżeli tam w więzieniu mieli holoprojektor to pojawił się obraz przedstawiający jakiegoś sullustanina, który odebrał wiadomość i generalnie zareagował od razu, co widać było po jego mimice twarzy. Uznał, że to wszystko prawda.
- Trzymajcie się, zaraz się z kimś połączę i wyślę wiad...
Oficer Przymierza urwał a potem spojrzał w bok kadru. Na chwilę wyłączono dźwięk a potem obraz, a gdy łączność wznowiono to przed nimi stał wysoki i bardzo postawny iktotchi z dosyć ponurą miną.
- Pomoc się organizuje, trzymaj się. Jak twoja sytuacja?
Zapytał bardzo spokojnie ten oficer, jakby ta cała szopka T'kula nie robiła na nim wrażenia.
- T'kul tak, mistrz Kenobi wypowiadał się o tobie w samych superlatywach. Na prawdę
I oto pierwsza rysa, ktoś już wiedział o rozbracie pau'anina z Zakonem.

#40 2012-04-24 19:10:40

Secorsha

Admin - MG

9139520

[puszcam]

#41 2012-04-24 19:16:31

Throul

Artysta

5022755

"No tak, zaraz wszystko może runąć. Cały plan" - pomyślał gdy łączność przerwano. Gdy ją odzyskał wciąż miał minęzatroskaną losem niewinnych.
- Zadekowaliśmy się na mostku. Odparliśmy dwa ataki! Kolejnych możemy nie przetrwać! Pospieszcie się!
Po chwili spojrzał ironicznie w kamerę.
- To nie czas na krotochwile. Pogadamy jak już przybędziecie.

#42 2012-04-24 19:23:34

Moc

Admin - MG

7624051

- Spokojnie przyjacielu, pomoc dotrze za jakieś... trzy godziny. Musicie wytrwać. Kto jest zdolny do walki? Ilu jest imperialnych? Macie broń? Potrzebuję jak najwięcej informacji, które mogą pomóc naszym komandosom
Iktotchi mówił dosyć oziębłym głosem, w ogóle nie ekscytując się przemówieniami T'kula. Przed sobą miał pełny raport mistrza Kenobiego, w którym sugerował on, że pau'anin przeszedł na Ciemną Stronę Mocy i może stanowić niebezpieczeństwo zarówno dla Zakonu jak i dla Przymierza. Więc oficer zdecydował się troszkę go przepytać na własny użytek. Pomoc szybciej nie nadejdzie a i tak wcześniej wyślą kilka myśliwców zwiadowczych dla potwierdzenia wersji T'kula.
Poza tym kanał Przymierza był szyfrowany i mieli kilka minut na rozmowę, potem będą musieli ją przerwać w obawie przed wykryciem.

#43 2012-04-24 19:26:57

Secorsha

Admin - MG

9139520

*Dowódca i K77 popatrzyli po sobie. Klon na drugim końcu niewielkiej salki jeszcze raz załomotał w drzwi, ale już nikt na to nie zareagował. Dowódca opuściwszy głowę ukrył usta za dłonią, ale podniesienie policzków jednoznacznie zdradzało, co ukrywał*

#44 2012-04-24 19:35:57

Throul

Artysta

5022755

- Nie wiem ilu jest imperialnych. Nie podawali mi swojej liczebności. Nie wiem ilu zabiliśmy. Trzech z nas jest niezdolnych do walki reszta jest uzbrojona w broń zabraną szturmowcom. Nie wiem czy utrzymamy się przez trzy godziny. Postaramy się, ale mogą nas wziąć siłą. Zaskoczyliśmy ich nieco. Nawet wzięliśmy kilku oficerów do niewoli. Chyba imperialni boją się o swoich. Czekamy... Co??!! Idą??!!
Ryknął w odpowiedzi na stukanie klona.
- Tak łatwo nas nie dostaną!! Dajcie im popalić. Kończę nadawanie muszę pomóc rannym na ile będę mógł. Czekamy na pomoc.
Rozłączył się. To była ciężka rozmowa. Bardzo. Teraz T'kul obawiał się tylo czy aby ten nagły zanik łączności nie był spowodowany czymś, co odbiorca nieopatrznie dostrzegł w przekazie. Jeśli tak to miał pozamiatane.

#45 2012-04-24 19:46:06

Moc

Admin - MG

7624051

- Wiesz może jaki to statek? To się nam przyda i to bardzo
Oficer dalej się dopytywał o takie szczegóły, chociaż na logikę za bardzo T'kul tego wiedzieć nie mógł, skoro w celi był. Ale może da się złapać na jakimś kłamstwie.
- Skoro masz szesnastu Jedi i broń to powinniście wygrać, widziałem co potrafi nawet ranny rycerz. Swoją drogą, co tam robią kobiety i dzieci? Daj mi innego Jedi, chcę z nim pomówić.
Trzeba przyznać że troszkę T'kul przesadził z dramaturgią. Jedi raczej tak wielkimi grupami nie przewożono, a jak już to taki statek otoczony był silną flotą, w końcu to wrogowie Imperium nr 1.
- Popędzę dowództwo, trzymajcie się, wyślemy co mamy
I połączenie przerwano. Mimo sceptycyzmu oficera Przymierza to jednak flotę poślą. Najpierw grupy zwiadowcze a potem główna grupa uderzeniowa, która raczej zbyt silna nie będzie. Przymierze wolnych okrętów nie miało na stanie tak jak Imperium.

PBF Guild

Stopka forum

RSS