Star Wars: Ewok III - Era Imperium

Gra PBF w świecie Star Wars, rozgrywająca się w czasach Młodego Imperium.

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#31 2010-05-21 05:43:59

Dass Farr

Mroczny Jedi

Re: Niższe doki Coruscant

*Nie miał zamiaru zginąć więc ni schował blastera. Zresztą i tak najemnicy nosili broń to nie rzucało to się zbytnio w oczy. Wyszedł za Kai'em z pomieszczenia. Zdziwiło go, że nikt nie pilnuje wyjścia. To było trochę dziwne zwłaszcza, że przed chwilą odbyło się tu spotkanie bossów. Rozejrzał się dookoła przyglądając się dokładnie umundurowaniu najemników i dokładnie je zapamiętując, by w razie potrzeby przekazać te informacje zleceniodawcy.* Pośpieszmy się i miejmy to już z głowy. *Powiedział i przyśpieszył.*

#32 2010-05-22 13:31:25

Asyr Kai

Padawan

12113651

Drzwi statku otworzyły się natychmiast po jego wylądowaniu. Kai wszedł powoli po rampie do środka po czym zawołał Dassa. -Właź, bo ukradną!- zażartował. Podszedł o stojącego w środku komputera i włożył płytkę z nagraniem do napędu. Wybrał opcję "kopiuj" i już po chwili miał w ręce dwie identyczne płytki z taką samą zawartością. Jedną z nich wrzucił do schowka, gdzie znajdowało się już parę podobnych. Usiadł przy stole i zaczął dokładniej badać znalezione materiały.

Asyr Kai Fei'lis

Wróciłem!

#33 2010-05-23 08:42:46

Moc

Admin - MG

7624051

*Niestety Kai ze zbadanych materiałów nic nie wywnioskuje, bo musi wiedzieć, czego szukać. Na kartce z notesu zapisany był jakiś ciąg liczb oraz jakieś słowo w dziwnym języku, nie do odczytania. Wizytówka z kolei zapraszała wszystkich do nocnego klubu "Gwiazda Corusca". Zostały jeszcze papiery z kosza na śmieci i tutaj był już większy sukces, gdyż zapisana tam była krótka lista nazwisk, z czego co najmniej dwa Kai może skojarzyć, gdyż to były nazwiska czołowych bossów podziemnego świata. Więc jeśli te rzeczy dostarczą swemu pracodawcy to się pewnie ucieszy z tego powodu.

//Dalej gracie sami aż do spotkania z Qurellem//

#34 2010-05-23 09:32:27

Dass Farr

Mroczny Jedi

*Wszedł za Kai'em do wnętrza statku. Usiadł na wolnym miejscu i spojrzał na rzeczy, które przeglądał Kai.* Możemy już ruszać. *Powiedział krótko i oparł się o ścianę. Ostatnio nie miał ochoty na rozmowy i dlatego tylko tyle mówił. Był ciekawy co powie Qurell gdy pokażą mu znalezione przedmioty i powiedzą co się wydarzyło. Miał nadzieję, że Imperialni już nie siedzą w jego mieszkaniu.*

#35 2010-05-23 20:04:54

Asyr Kai

Padawan

12113651

Skserował wszystkie materiały, po czym dokładnie przepisał liczby z kartki. Może się jeszcze przyda. Wrzucił to wszystko do schowka, a oryginalne materiały wsadził do teczki. W tym czasie statek zdążył wystartować i na razie wisiał w powietrzu czekając na dalsze polecenia. Kai nalał sobie whisky, wrzucił parę kostek lodu, zamieszał, po czym usiadł z drinkiem na kanapie.  Włączył komunikator i kilkoma krótkimi poleceniami kazał droidowi-pilotowi lecieć na wyższe poziomy. -Co sądzisz o tym co tam usłyszeliśmy?- spytał Dassa.

Asyr Kai Fei'lis

Wróciłem!

#36 2010-05-24 06:25:24

Dass Farr

Mroczny Jedi

*Spojrzał na Kai'a.* Myślę, że w domu Qurell'a czeka na nas pokaźny oddział klonów. Możliwe jest nawet, że w tej chwili go zgarniają. Mam tylko nadzieję, że jeśli jeszcze żyje, zapłaci nam za wykonaną robotę i nie powie, że są ciężkie czasy, czy coś w tym stylu. *Sprawdził na odtwarzaczu pozycję statku.* Lepiej wylądujmy daleko od jego domostwa, żeby w razie czego nas nie dostrzegli. *Schował urządzenie do kieszeni, wstał i zaczął krążyć dookoła pomieszczenia, w którym się znajdowali.* Co będziesz robił po otrzymaniu zapłaty? *Zapytał z ciekawością Kai'a. Sam nie miał żadnych pomysłów. Zamierzał kupić jakiś statek i polecieć na jakąś planetę, na której jeszcze nie był.*

#37 2010-05-24 08:11:56

Asyr Kai

Padawan

12113651

-Czemu klony miałyby go zgarniać akurat teraz? Nie zdradziliśmy się, wszystko było w porządku. Jedyne czego się obawiam, to że Qurell będzie chciał zgarnąć za nas nagrodę. Ale takie ryzyko jest zawsze.- upił trochę ze szklanki i włączył komunikator. -Wyląduj kilkaset metrów od budynku i odleć od razu po tym jak wysiądziemy. I bądź gotów, żeby po nas przylecieć.- rozkazał droidowi. -Myślę że pójdę na rynek na niższych poziomach. Jeśli wie się gdzie szukać, można tam znaleźć dużo ciekawych rzeczy. A potem pewnie pójdę do baru.-

Asyr Kai Fei'lis

Wróciłem!

#38 2010-05-24 12:45:36

Dass Farr

Mroczny Jedi

*Poczekał aż statek wyląduje i szybko z niego wyszedł. Rozejrzał  się powoli dookoła.* Ruszajmy im szybciej to załatwimy tym szybciej będziemy mogli się napić. *Ruszył powoli w kierunku mieszkania Qurell'a.* Myślę, że klony będą go teraz zgarniać, bo przecież gościu mówił, że ich przekupuje. Oczywiście to tylko przypuszczenia, lepiej sami się przekonajmy. *Spojrzał na Kai'a i rzucił mu notes, który zgarnął ze stołu w niskich dokach.* Weź to, może się jeszcze przydać.

#39 2010-05-25 17:14:32

Asyr Kai

Padawan

12113651

-I takie rozumowanie mi się podoba!- klepnął Dassa w plecy i zaśmiał się. -No, ale bądźmy poważni.- stwierdził. -Mam nadzieję, że jeszcze nie teraz. Kasa by się przydała.- wyciągnął jednak blaster i schował go pod płaszcz. -Dzięki, może będzie w nim coś ciekawego.- schował notes do teczki, po czym zamknął ją na zamek szyfrowy. -To nasz klucz do pieniędzy.- stwierdził. -Pamiętaj - zachowuj się jak profesjonalista, nie wybuchaj gniewem, choćby nie wiem jak cię wkurwiał.- poradził i ruszył w stronę windy.

Asyr Kai Fei'lis

Wróciłem!

#40 2010-05-25 17:36:53

Dass Farr

Mroczny Jedi

Teraz ty jesteś szefem, ja tylko będę robił za ochronę. Mało mówienia, dużo obserwacji. *Powoli ruszył za Kai'em i wsiadł do windy.* Które to było piętro, bo już mi się wszystko pochrzaniło? *Powiedział spoglądając na przyciski we wnętrzu windy. Nie mógł sobie przypomnieć gdzie wjeżdżali ostatnio. Może to był wynik stresu, a może przemęczenia, w każdym razie stracił rachubę czasu i orientację w terenie.*

#41 2010-05-26 13:13:03

Asyr Kai

Padawan

12113651

-Dobra. Pilnuj czy gdzieś pod oknami nie ląduje statek Imperium. Jakby coś, zwiewamy. Nie ma szans, żeby znaleźli nas w tak dużym budynku, jeśli przysiądziemy sobie pomiędzy piętrami.- poinstruował. Nie chciał rozkazywać młodemu mrocznemu Jedi, ale to była ważna sprawa i chciał, żeby wszystko przebiegło zgodnie z planem. On dostaje informacje, my kasę, dziękuję, czysta sprawa. -Eee... Chyba 14.- stwierdził i nacisnął odpowiedni guzik. Winda jechała tylko chwilę, po czym okazało się że Kai miał rację. Przed nimi były dokładnie te same drzwi co wcześniej, jednak tym razem Kai był bardziej uprzejmy i zadzwonił zamiast się włamywać.

Asyr Kai Fei'lis

Wróciłem!

#42 2010-05-26 14:55:21

Dass Farr

Mroczny Jedi

Dobra, tylko utarguj jakąś dobrą cenę. *Powiedział i stanął przed drzwiami. Uważał, że trzeba było się włamać, przecież i tak nikogo nie ma w domu. Zaczął zastanawiać się co zrobi gdy zakończy to zlecenie. Nie będzie do końca życia tylko siedział w knajpie i pił. Poważnie zaczął rozpatrywać przyłączenie się do rebelii. Mógł tam zyskać wyższy stopień wojskowy i w końcu zemścić się na Imperium. Tylko gdzie znaleźć jakiegoś rebelianta. Na pewno się ukrywają gdzieś na Coruscant. Postanowił, że po wyjściu z kredytami od Qurell'a ruszy na poszukiwania.*

#43 2010-05-26 18:24:15

Moc

Admin - MG

7624051

//Sesja przeniesiona do tego tematu//

PBF Guild

Stopka forum

RSS