Star Wars: Ewok III - Era Imperium

Gra PBF w świecie Star Wars, rozgrywająca się w czasach Młodego Imperium.

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#31 2010-05-02 19:56:20

Nash

Padawan

8466324

Re: Szkarłatna Kometa - inne lokacje

-Skąd ta złość? Czy ja mówiłem o Cochrelu? Nie wspomniałem o Tobie, ani nikim innym kto nam pomógł! -powiedział dosadnym tonem i podszedł nieco bliżej by mógł spojrzeć Harisowi w oczy. -Wiedz, że jesteśmy Wam wdzięczni i nikt nie ma zamiaru tutaj nikogo zdradzać! -dodał. -I niepotrzebnie Pan tak wybucha złością Panie Haris! -dodał odsuwając się nieco. -Następnym razem proszę słuchać dokładniej bo nie wydaję mi się by takie naskakiwanie na kogoś kto w ani jednym słowie Panu nie ubliżył było uprzejme. -dodał. Nie wiedział zupełnie dlaczego Haris tak zareagował. Nash jedynie uogólnił, zarysował sprawę, a ten wybuchł jakby Nash cokolwiek mu zarzucił. Ehh niedopowiedzenia.

Aktualnie przebywa na: Tajemniczy statek.

#32 2010-05-02 20:02:49

Secorsha

Admin - MG

9139520

*Haris to nie był generał. Choć to generała tak się wszyscy obawiali. Haris był nieoszlifowany cywilizacją. Wrażliwy na swój sposób i bardzo lojalny Cochrelowi. Nie znał doskonale języka, mógł nadinterpretować i się wściekać. Mogło się zdarzyć. Nie od dziś tez wiadomo, jak separatyści kochają Jedi. A zwłaszcza kaleeshowie. * Nie będziesz mnie pouczał! *warknął wcale nie łagodniej. Możliwe, ze przyznałby się do błędu, ale Nash wszedł w  konfrontacje, a  Haris przyjął wyzwanie, bo to jego statek i on tu musi być samcem alfa.
Sprawa podstawowa – nieznajomość rasy, kultury, konkretnego osobnika. Po prostu. Bywa*

Uprasza się o nie zawracanie dupy Secorshy na gg podczas sesji. Dziękuje.
Jeśli mam jakieś zaległości względem kogo.s - upominać sie na gg

#33 2010-05-02 20:13:37

Nash

Padawan

8466324

-Ależ nie miałem zamiaru Pana pouczać Panie Haris. Po prostu powiedziałem co uważam na temat pana wybuchu i nadmieniłem, że to było troszeczkę nie uprzejme wybuchać na kogoś bez powodu. -powiedział. Skąd miał wiedzieć, że Haris źle go zrozumie, nie mógł mieć pewności. -Nie chciałem by mnie Pan źle zrozumiał -dodał. Nash po prostu wolał być szczery, nie lubił nikomu słodzić ani udawać że nie słyszy kiedy ktoś wkłada mu do ust słowa, których nie powiedział. Skoro Haris uraził go wybuchając na niego bez powodu, to Nash po prostu poinformował go o tym, że nie było to zbyt grzeczne. Nie miał zamiaru tutaj nikogo pouczać. -Powiem to jeszcze raz. Niech Pan wie, że jesteśmy Panu wdzięczni za pomoc...-powiedział i zatrzymał się na chwilę. -Ale niech wie Pan, że nie będę się z tego powodu przed panem płaszczył. -dodał. Gdyby był Pan w podobnej sytuacji, pomógł bym Panu i sam nie wymagałbym Moc wie jakiej wdzięczności. -dokończył. Mówił to spokojnym przyjaznym tonem wyjaśniając swój stosunek do niesienia pomocy innym. Nash nie pomagał by samemu otrzymać potem pomoc czy dozgonną wdzięczność, pomagał dla samej idei niesienia pomocy. I to chyba było chyba jego najmocniejszą cechą jako Jedi.

#34 2010-05-02 20:23:26

Secorsha

Admin - MG

9139520

*Haris poczuł się urażony, bo się poczuł, teraz dyskusja tylko pogorszyła sprawę. Z cała. Pewnością źle były widziane słowa, które wypowiedział, ale on się wściekł, i wykrzyczał. Inny by tego nie zrobił – on tak. A ze nie był dyplomatą i nigdy nie Brdzie, wyjaśnianie i tłumaczenie to dla niego groch o ścianę. Trzeba podnieść ręce, uspokoić i zapomnieć, bo inaczej będzie się miało wroga.
Dla Harisa teraz to co mówił Nash – młodszy od niego o jakieś 10 lat – było brakiem szacunku. A kwestię pomocy poruszył z lojalności wobec generała. On sam raczej by za bardzo nie pomógł nikomu. No chyba, ze ten ktoś byłby podobny do niego. Typ, u którego trzeba zapracować sobie na szacunek.
Kaleesh syknął, obnażając zęby. Jak zwierze, dosłownie i to było bardzo nieprzyjemne. Gdyby miał sierść, to z  cala pewnością by ja zjeżył. Kiedy zorientował sie, ze patrzy na nich zbyt wiele par oczu, zaczął sie wycofywać*

#35 2010-05-02 20:34:54

Nash

Padawan

8466324

-Jeśli Pana uraziłem to jeszcze raz przepraszam. Nie chciałem by Pan tak to odebrał. -powiedział. -Wychodzę po prostu z założenia, że wolę powiedzieć mojemu rozmówcy jasno co myślę, i jaki jest mój stosunek do danej sprawy niż pozostawiać pewne rzeczy niedopowiedziane. -dodał. -Przepraszam jeszcze raz i mam nadzieję, że nie będzie żywił Pan urazy. -powiedział. Przypomniał sobie o rozmowie, którą Haris prowadził jakiś czas temu. -Przepraszam, że spytam ale rozmawiał Pan jakiś czas z temu z pewną osobą. -powiedział zatrzymując się na chwilę. -Czyżby jakieś nowe wieści? Wiadomo coś więcej? -zapytał.

#36 2010-05-02 20:38:30

Secorsha

Admin - MG

9139520

*zatrzymał się, ale daleko. Honor (w jego dzikim rozumieniu) nie pozwalał mu wrócić. Musi się jeszcze wiele nauczyć o życiu z cywilizowanymi istotami. Ale zrozumiał i uznał, ze sprawa została oczyszczona. Rozluźnił ramiona, schował zęby i zacz auł zachowywać się normalnie* to się okaże. Po przesłuchanie *odparł już całkiem spokojnie*

#37 2010-05-02 20:44:10

Nash

Padawan

8466324

-Przesłuchanie powiada Pan? -zapytał z zaciekawieniem, które rysowało się na jego twarzy. Chwilę się zastanowił pomyślał czy to nie jego mają czasami zamiar przesłuchać. Jeśli tak to oby w lepszej atmosferze niż na Widmie. Wizja drugiego przesłuchania w tak krótkim czasie nie cieszyła go. Po chwili jednak wrócił myślami to aktualnej rozmowy. -Czyżby znaleziono jakiś trop? Jeśli tak to oby ta sprawa rozwiązała się jak najszybciej. -powiedział z nadzieją w głosie. Szybkie rozwiązanie sprawy dotyczącej Widma było chyba priorytetem dla wszystkich, zwłaszcza dla Windu i generała.

#38 2010-05-02 20:50:10

Secorsha

Admin - MG

9139520

*Widmo to przedszkole w porównaniu  Kometa. Widmo było wręcz placówką dyplomatyczną, na której generale załatwiał swoje interesy (dla interesów Cochrelu). Miał wokół siebie takie jednostki jak właśnie Kometa czy Władca Losu, który obecnie gościł na swoim pokładzie Jedi. A sam był stateczkiem bardzo uładzonym. Tym bardziej ze generał lubił porządek. A Haris… był a-juatem. Kaleeshianskim klonem, jak to można określić. To nie rokuje na rozmowę przy herbatce.* Gość interesował się Statkiem Widmo. Oglądał maszynownie, silniki, często bywał. Tal, mysle, ze to trop godna nasza uwaga *skinął łbem sam sobie*

#39 2010-05-02 20:56:12

Nash

Padawan

8466324

-Hmm rozumiem... -powiedział i przerwał na chwilkę. -Mam nadzieję, że wyciągniecie od niego wiele ważnych informacji. -dodał. -W razie potrzeby służę pomocą, choć sam niewiele wiem na temat tego co działo się na Widmie. Przybyłem tam na chwilę przed tragedią i to jeszcze nie z własnej woli. -powiedział. Po chwili zastanowienia ponownie się odezwał. -A może jest coś w czym mógłbym Panu pomóc? -zapytał. W końcu jednak wiele zawdzięczał kapitanowi.

#40 2010-05-02 21:00:41

Secorsha

Admin - MG

9139520

Z całą pewnością[/pewnością] *odparł prawie poprawnie Hakors, a na jego pysk przybłąkało się coś, co można by nazwać… niewiadomo co, tanie ni to uśmiech ni to agresja. Coś kaleeshianskiego. A i trzeba brać poprawkę na to ze Haris jako a-juat miał wiele cech socjopaty.* [i]właściwie to nie. Wszystko robić droidy. Hmmm… nmie wiem, nie mam zajęcia dla Jedi… *wzruszył ramionami, choć wyraźnie chciał coś mu wymyślić. Na mostek trochę strach zabrać, bo tam generał. Niewiadomo, co sobie zrobią*

#41 2010-05-02 21:09:46

Nash

Padawan

8466324

-W takim razie pozostaje mi chyba tutaj czekać... -powiedział. -Wolę nie przeszkadzać Windu i generałowi. Chyba będę musiał poczekać, aż sami mnie wezwą. -powiedział. W prawdzie minęło niewiele czasu od tego jak dotarł tutaj na Kometę, ale już miał dosyć tego siedzenia w jednym miejscu. Za dużo nasiedział się na Nar Shaddaa by teraz znów stać bezczynnie.

#42 2010-05-02 21:15:39

Secorsha

Admin - MG

9139520

*Miał pecha. Na Widmie zawsze było milo. Generał dbał, by było co robić. a  on trafił akurat na koniec życia tego pięknego statku* wspomne im. Może coś tobie znajdą. Niech cie dobre bogi *skinąl łbem na pozegnanie, i ruszyl ku wyjsciu*

#43 2010-05-02 21:22:54

Nash

Padawan

8466324

Nash ukłonił się w geście pożegnania po czym wracał na miejsce. Rozmowa z Harisem była nieco dziwna, ale w gruncie rzeczy polubił go. Miał wyjątkowe podejście i to mu się w Harisie spodobało. Po jakimś czasie takiego siedzenia postanowił opuścić pomieszczenie i ruszył jednym z korytarzy Komety.

Ostatnio edytowany przez Nash (2010-05-03 17:27:38)

#44 2010-05-04 16:38:37

Darven

Oficer Sojuszu

*Darven zmierzał do sali szpitalnej, w której znajdował się Rudi. Nie wiedział w jakim był stanie, ale polecenie Generała było jasne... On i cała jego zmiana ma wylądować na mostku. Potem trzeba będzie przeszukać archiwa aby znaleźć datę. Na końcu zostanie spotkanie z Generałem. Trzeba będzie przekazać mu informacje i dac podjąć decyzje - bo z Zinem coś trzeba zrobić, nie może wiecznie siedzieć w sali do przesłuchań.*

#45 2010-05-04 16:43:39

Gen. Qymaen

Rebeliant

*Teraz już durosjanin czuł się lepiej, ale jego obrażenia były bardzo poważne. stłuczenia narządów, uszkodzenie kręgosłupa, liczne złamania, wstrząśnienie mózgu. Na szczęście to Cochrel. Obyło się bez przewożenia do stacjonarnego szpitala.
Teraz Rudi leżał sobie pogrążony w  depresji i wspominał wylatujące, palące się statki. Nie mógł pozbyć się tej wizji…*

PBF Guild

Stopka forum

RSS