Star Wars: Ewok III - Era Imperium

Gra PBF w świecie Star Wars, rozgrywająca się w czasach Młodego Imperium.

#61 2010-03-28 21:40:28

Malkit

Dzieciak

Re: Sala Medyczna

*Skoro nie znał swoich rodziców, to nie wiadomo, czy okłamał, niewykluczone, ze nie, bo może naprawdę ojciec się bał mamy, jak w każdej normalnej rodzinie w której – tak jak w rodzinie Malkita – panował matriarchat. Malkit siedział na droidzie, zastanawiał się, myślał, i nagle* A ty nie jesteś generał *oznajmił nagle, poważnie, patrząc na owe próby uśmiechu, już prawie się można było domyślić o co chodzi* Ja wiem chato ty jesteś. TY jesteś Miszcz Łiłndu, wiesz? *No ciekawe, czy wie*

#62 2010-03-28 21:43:53

Moc

Admin - MG

7624051

*Cóż, może okłamała może przypadkiem powiedział prawdę? Tego nikt się nie dowie nigdy, bo zapewne jego rodzice już dawno nie żyją. Sam Mace nie należał do młodzieńców i przeżył już wiele lat* Nie, nie... nie jestem generałem... *Odparł nieco rozbawiony, co i jego zdziwiło. Może takie zwykłe rozmowy z dziećmi pomagają nawet takiemu wiecznemu ponurakowi jak Windu? Kto wie? Może kiedyś się o tym przekona* Tak, mistrz Łindu to ja... jestem mistrzem dżedaj... wiesz kim oni są? *A więc to był jednak syn Samrune. Ciekawe jakim sposobem się tutaj dostał? Pewnie za niedługo się dowie...*

#63 2010-03-28 21:48:31

Malkit

Dzieciak

Wiem *odpowiedział energicznie* Tacy są oni… oni są, żeby bronić taką drugą rodzinę, wiesz? I mają oni taki miecz, i jak szeba, to oni  mogą tym mieczem coś uciąć, ale nie Lukacia, bo Lukać wybucha smrodem. Oni mogą uciąć sobie dziurę żeby wejść. Ale oni tez umieją różne rzeczy, na przykład wchodzić na dach. Oni tam siedzą cały dzień i się zastanawiają. Ty tez tak robisz? *przekręcił łebek  ciekawością*

#64 2010-03-28 21:52:44

Moc

Admin - MG

7624051

Nie do końca... bo wiesz, powiem ci sekret... Dżedaj to tacy czarodzieje, wiesz? *Powiedział do niego konspiracyjnym szeptem. Wiele prymitywnych ludów uważało Jedi właśnie za czarowników czy potężnych szamanów. Czasem zdarzało się ,ze nawet za bogów...* A miecz to jest taki właśnie do pokonywania potworów. A na górkach my tak sobie siedzimy i rozmyślamy, co by tutaj porobić... *Nie pytał skąd to wie, bo się domyślał, że widział Takena lub innego Jedi. Bo raczej niezbyt wierzył, że jego matka to robiła. Zawsze miała problemy z dyscypliną, co ostatecznie doprowadziło do wygnania jej z Zakonu. Może to i przykre, ale o braku jej dyscypliny świadczył chociażby ten oto Malkit*

#65 2010-03-28 21:55:44

Malkit

Dzieciak

*Ale dzięki temu oto Malkitowi można było dzisiaj odhaczyć aż dwie (czy może trzy?) próby uśmiechu u Mace’a Windu. Nie każdy wybór na przekór idei jest złym wyborem. Malkit zrobił wielkie oczy* Naplaaawdeeee? To zrób czar! *Usiadł prosto na droidece i czekał na czar*

#66 2010-03-28 22:00:04

Moc

Admin - MG

7624051

*Cóż, czasem ze złej decyzji (z punktu widzenia Mistrza Jedi oczywiście) może stać się coś dobrego no i tym cosiem był właśnie Malkit* Hmm... czary, tak? Niech pomyślę... *Właściwie to co zamierzał zrobić Windu mogłoby nawet podpaść pod jedną z zasad Kodeksu Jedi, jeśli by go traktować bardzo restrykcyjnie, ale naginać niektóre zasady można, tak dla większego dobra. Ale tylko naginać, nie łamać... Tak więc Mace skupił się i sięgnął po Moc, wyciągając nieznacznie rękę i kumulując siłę wokół droideki, która po chwili uniosła się kilkanaście centymetrów nad ziemią* Może być?

#67 2010-03-28 22:03:31

Malkit

Dzieciak

*Malkit zacapierzyl się pazurkami i spuścił łepek w dół by zobaczyć jak nóżki się odrywają. Był zadowolony, owszem, ale chyba nie za bardzo go to zachwyciło. Musiał to widzieć. w  końcu jego mamusia za pomocą „tego” przenosiła meble by pod nimi poodkurzac… Mace by nie był zadowolony gdyby się dowiedział* A zrób, żeby powiedział rozkaz rozkaz!

#68 2010-03-28 22:07:10

Moc

Admin - MG

7624051

Oj tego to nie umiem nawet ja... generał jest potężniejszym czarownikiem niż ja... ale umiem jeszcze coś... *Machnął lekko ręką skupiając się na jego chwytnych pazurkach, które mimo jego woli odpięły się od droideki a sam Malkit też pofrunął powoli w powietrze, pod sam sufit a za nim droideka kołowała leniwie, jakby toczyła się na niskich obrotach. Taka mała zabawa połączona z ćwiczeniem praktycznym Mocy. Bo tak właściwie to bardzo rzadko miał sposobność, by unosić w powietrzu żywe osoby.*

#69 2010-03-28 22:10:42

Malkit

Dzieciak

*kiedy jego pazurki odmówiły posłuszeństwa przestraszył się, ale trwało to chwile. Mace mógł zobaczyć wręcz niespotykaną ufność wobec obcej osoby jaką dla Malkita był. Działy się rzeczy niewytłumaczalne, ale dla trzylatka i tak prawa fizyki nie miały miejsca. Był w stanie całkowicie zawierzyć Mace’owi, ze jest bezpieczny. Trzymał kończyny rozcapierzone, patrzyli  dół, jego ogon miarowo się poruszał* uuuuuuuuuuu..u.u.u.u.uu.u.u.u.u.u.u.u. *dało się słyszeć dźwięk który szele wydają jak się cieszą. Malkit zaczął przebierać łapkami jakby pływał w powietrzu*

#70 2010-03-28 22:12:54

Moc

Admin - MG

7624051

*I zaraz siup i Malkit wykonał w powietrzu piękną beczkę, jak jakiś myśliwiec podczas walki kołowej. Potem zakręt i przeleciał zgrabnie pod droideką. Co prawda Mace nadużywał trochę Mocy, której nie powinno się używać w taki sposób, ale raz tam można przymknąć oko na takie drobne wykroczenie względem kodeksu*

#71 2010-03-29 11:34:21

Malkit

Dzieciak

*Ale jaką pogodę ducha takie wykroczenia powodują! Malkit gdakał jak młoda fretka, zadowolony tą zabawą, wydawał dźwięki podobne do gwizdania i bardzo, bardzo rado śnie wił się w powietrzu, nadal przebierając łapami by mieć wpływ na kierunek lotu*

#72 2010-03-29 17:37:57

Moc

Admin - MG

7624051

*I tak przez kilka minut Malkit sobie latał to pod sufitem to nisko nad podłogą, aż w końcu ostrożnie i lekko pacnął na ziemię.* No cóż... koniec magii, trochę zmęczony jestem *I kolejne drobne kłamstewko, bo mógł tak robić znacznie dłużej, ale z pewnych względów nie chciał ani nie mógł. A tak jak powie, że zmęczony jest to chłopiec pewnie zrozumie* I co, podobało ci się?

#73 2010-03-29 17:44:57

Malkit

Dzieciak

*Malkit wyciągnął łapki by wyładować bezpiecznie, a  kiedy wylądował, zaraz zaczął podskakiwać i wić się z  radości, wiszcząc i ćwierkając, bo emocje jeszcze uchodził To mówiło samo za siebie: czar udany. Rozentuzjazmowany szelek podbiegł zaraz do Mace’a i momentalnie się do niego przykleił, ściskając mocno i mrucząc* ciebie kocham *wyznał z dziecięcą szczerością, pchając łepek pod jego dłoń*

#74 2010-03-29 17:57:58

Moc

Admin - MG

7624051

*Zaskoczony tym wybuchem emocji rozłożył nieco bezradnie ręce na baki a potem nieco niepewnie przytulił małego.* No ja ciebie też mały... *Powiedział nieco zakłopotany tą sytuacją, no ale nie tak do końca nie szczerze, bo polubił malca. Bo jak tu nie polubić takiego rozkosznego szelka. Pogładził go też po łebku swoją wielką i mocarną ręką, ale ostrożnie i delikatnie*

#75 2010-03-29 18:00:33

Malkit

Dzieciak

*A szelek ufnie oparł łepek o ciało Mace’a, zamknął oczy, westchnął i tak stał, przylepiony, kilka chwil, a  potem jedi mógł poczuć ze… młody się na niego gramoli. Próbuje wejść mu na plecy* *odezwał się* ciebie nauczę walczyć z potworami

PBF Guild

Stopka forum

RSS